donderdag 16 augustus 2012

Haar weetjes.

Ik ga jullie wat haar weetjes vertellen die sommige wellicht niet weten, deze heb ik geleerd bij mijn stage bij een kapper zaak. Daar werken allemaal vrouwen die opgeleid zijn en wat mij betreft de beste die er zijn, het was een gezellige en leerzame ervaring. Doe ik zo nog een keer!

Oke nu de weetjes.

Wat een veel meisjes niet doen maar heel belangrijk is en ik wil er nog een keer de nadruk op leggen, Je kan het beste slapen met een losse vlecht. Waarom? Omdat, als je slaapt beweeg je veel en je hoofd schuurt tegen je kussen aan waardoor de haren kunnen afbreken. Als je met een losse vlecht slaapt zitten ze dicht tegen elkaar aan en breken ze veel minder af. 
Wat je ook kan doen is slapen met een knotje boven op je hoofd, Doe de vlecht en het knotje niet te strak want je kan hoofdpijn ervan krijgen. Doe ze ook absoluut niet met clipjes of iets hard's vast maar met een haar elastiekje. 
Als je met een vlecht slaapt is het wel altijd even wennen want je voelt toch iets hard's in je nek. Met een knot voel je niks, als je hem wel boven op je hoofd doet.

Een beetje zoals de foto's hier onder



Voor dat je de vlecht of knot in doet, borstel je haar minimaal 100 keer doo,r begin vanaf je hoofdhuid en kam het helemaal uit. Door dit te doen masseer je als het waren je hoofdhuid en stimuleer je je haren om beter en sneller te groeien. Denk nou niet dat je haren opeens super snel gaan groeien en dat je een dikke bos krijgt, maar het helpt wel als je snel afbrekend haar hebt. Zo word je haar een stuk sterker en komt het net wat beter terug. 



Als je je haren hebt gewassen laat het dan drogen uit zich zelf en ga niet met je handdoek er tegen aan wrijven of föhnen. 
Wanneer je je haar droogt met een handdoek wrijf je de haar schubben weer uit elkaar. Je heb net je haar gewassen onder de douche met conditioner dus je haar schubben zijn mooi dicht met een laagje silicone eromheen, wrijf je ze weer open dan gaan je haren kapot. Je moet maar eens opletten als je je haren hebt gewassen en het droog wrijft. Dan zal je zien dat er heel wat haren aan je handdoek vastzitten. 
Wanneer je een föhn gebruikt op je natte haar. droogt het snel uit en word het heel erg pluizig. Vooral krullend haar heeft hier last van.



Het beste kan je slapen op een satijnen kussen. Door het satijnen oppervlakte raakt je haar minder snel in de war, gebruik de eerste tip en je haar zal zo blij zijn met jou!


Je haar word snel statisch van bepaalde weer's omstandigheden, plekken waar je komt, haar producten en/of je haar borstel. Mijn tips daarvoor zijn: Als je een bostel wilt gaan kopen en je hebt krullend haar koop dan het liefst een borstel met grove tanden.Wil je liever een borstel die je krullen goed ontklit? Koop  dan eentje met varkensharen, dit maakt je haar niet pluizig en kamt goed uit. 
Wanneer je haar producten gebruikt, gebruik ze dan wel op de goede manier. Je moet heat protecting spullen gebruiken wanneer je gaat stylen of föhnen maar doe dit maar 1 keer totdat je je haar weer hebt gewassen. Serum ook maar 1 keer na dat je haar gewassen is. Als je deze dingen er elke dag in doet wordt je haar vettig en vies. Zelfde geldt voor gel, maar 1 keer het indoen want als je het elke dag weer doet kan je vieze schilfertjes krijgen. 
Wanneer je naar buiten gaat als het regent doe dan een capuchon op of neem een paraplu mee. Wanneer de zon schijnt bescherm je haar met bepaalde shampoo's, conditioner's en styling producten met spf of  andere zonne beschermings factoren. Dit geld zeker voor mensen met een gekleurd koppie want dan kan je haar kleur snel vervagen!


Behandel je haar goed. Het haar van een vrouw is haar sieraad.

Nog een paar weetjes over het haar zelf:
* Het groeit gemiddeld 12 cm per jaar.
* Een haar leeft tussen de 2 en 7 jaar.
* Je verliest ongeveer tussen de 60 en 100 haren per dag.
* Haren groeien niet sneller als je het vaak knipt dat is erfelijk bepaald.
* Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter.
* Blondines hebben gemiddeld meer haar dan brunettes 
* Anti-roos shampoo's zijn erg agressief.
* Een haar kan wel 100 gram tillen
* Kauwgom in je haar? smeer er pindakaas omheen, dat weekt het los.
* We hebben gemiddeld 120.000 haren op ons hoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat je ook even een reactie achter!